ОБУКИ & АКАДЕМИИ

Обука за Data Analyst

Хибридна обука Обука за ефективно и ефикасно носење на значајни одлуки базирани на податоци. Искористи ја експертизата на Data Masters и стекни аналитички вештини кои ќе ја олеснат твојата секојдневна работа. Пријави се Твоите предавачи Почеток: Мај 2024 Времетраење: 16 недели (91 час) Динамика: Две предавања неделно(17:30-20:00)  Работилници: Секој втор…

Прочитај повеќе

Data Analytics in Retail

Хибридна обука Искористете го целосниот потенцијал на податоците генерирани од retail-бизниси.  Развиј аналитички начин на размислување и искористи го посточекото знаење за да го унапредиш квалитетот на твојата работа или да отвориш нови кариерни можности. Пријави се Твоите предавачи Почеток: TBD Времетраење: 16 недели (91 час) Динамика: Часови 2 пати…

Прочитај повеќе

Модуларнa обукa

Персонализирај го твојот пат низ дата светот и самостојно избери која комбинација на алатки и технологии ќе ја учиш. Комбинирај ги модулите и надогради ги знаењата во SQL, Python и Power BI.

Прочитај повеќе

Data Analytics in Finance

Финансиските податоци имаат неисцрпен потенцијал за банките и финансиските институции кои сакаат подобро да ја разберат нивната база на клиенти, перформансите на производите и трендовите на пазарот. Неверојатниот обем на податоци бара напредни техники за обработка со цел истите да се преведат во вредни и функционални информации како што се:…

Прочитај повеќе

Data Analytics For Business Decision Making

Како преку анализа на податоците што ги прибирате да ги донесете најзначајните одлуки за вашиот бизнис или организација? Тајната на успехот за бизнис планирање, носење одлуки и решенија лежи токму во податоците и нивното анализирање кои со помош на нашата обука ќе ги доведете до совршенство со цел да си…

Прочитај повеќе

Програмирање Block-Breaker игра во Python (обука за деца 10-14 години)

Љубовта кон програмирањето се стекнува од мали нозе, а во денешно време воведот во програмирање е полесно да се научи од било кога досега и тоа на забавен и интерактивен начин. Токму Python е најидеалниот избор за изучување на програмски јазик кај најмладите, бидејќи е лесно разбирлив, корисен и претставува…

Прочитај повеќе

Основи на роботика за деца

Во денешно време, роботиката е многу актуелна сфера на изучување. Како и за секоја друга гранка на програмирање и инженерство, подобро е да се почне што е можно порано. Целта на оваа обука е запознавање на младите со основите на структурно програмирање и тимска работа и истата ќе им биде…

Прочитај повеќе

Data Science for Teens

Data Science е област што заслужено е на врвот на листата на најатрактивни професии во денешно време. Воедно е наука што го поттикнува логичкото размислување и способноста за изнаоѓање на решенија и токму затоа од огромно значење е да ги воведеме и најмладите во data – driven ерата што е…

Прочитај повеќе

Stock market predictions /Machine learning approach/

Обуката е наменета за сите ентузијасти за вештачка интелигенција и заинтересирани во работата на берзата. Оваа обука ќе ви даде знаење за користење на алатки кои многу ќе ви го олеснат процесот на следење на акции, како и предикција на динамиката на конкретна акција (како ќе се движи во следните…

Прочитај повеќе