Нашиот пристап во едуцирањето е да го пренесеме нашето реално искуство. Тимот на компанијата Data Masters е сочинет од професионалци со интернационално искуство кои активно работат на светски проекти за реномирани клиенти од областа на Data Science. Ова искуство е клучно за секој еден слушател, бидејќи од прва рака можеме да ви ја пренесеме не само теоријата, туку и начинот на размислување и решавање проблеми во областа. 

Data Masters Академиите се составен дел од Data Masters консултантскиот бизнис. Истите се формирани од експерти во овие области, а нивната главна цел е да им помогнат на:

  • Индивидуите кои сакаат да се усовршат или да се преквалификуваат
  • Водечките компании од бизнис секторот да изградат свои капацитети за што побрзо да го завршат процесот на дигитална трансформација и со помош на своите податоци да остварат сериозна компетитивна вредност.

Покрај академиите, нудиме и обуки од почетничко до стручно ниво со програми кои се специјализирани во областа на Data Science.

Обликувај ја
иднината!

Обликувај ја
иднината!

Континуирана поддршка

Предавачи со
интернационално искуство

Можност за пракса и вработување

Data Science Академија верификувана од МОН

НАШИОТ ПРИСТАП

Нашиот пристап во едуцирањето е да го пренесеме нашето реално искуство. Тимот на компанијата Data Masters е сочинет од професионалци со интернационално искуство кои активно работат на светски проекти за реномирани клиенти од областа на Data Science. Ова искуство е клучно за секој еден слушател, бидејќи од прва рака можеме да ви ја пренесеме не само теоријата, туку и начинот на размислување и решавање проблеми во областа.

Data Masters Академиите се составен дел од Data Masters консултантскиот бизнис. Истите се формирани од експерти во овие области, а нивната главна цел е да им помогнат на:

  • Индивидуите кои сакаат да се усовршат или да се преквалификуваат
  • Водечките компании од бизнис секторот да изградат свои капацитети за што побрзо да го завршат процесот на дигитална трансформација и со помош на своите податоци да остварат сериозна компетитивна вредност.

Покрај академиите, нудиме и обуки од почетничко до стручно ниво со програми кои се специјализирани во областа на Data Science.

Ние градиме консултанти

Знаењето со кое се стекнуваат нашите студенти е на највисоко ниво и им овозможува потоа да дојдат до унапредување на постоечкото работно место, да станат дел од тимот на Data Masters или да работат во етаблирани интернационални компании.

30% од вработените во Data Masters се дојдени токму преку нашата Академија.

landing-2-1
landing-3-1

Зошто кариера во Data Science?

Работни можности

Обучен и талентиран кадар, ставен во контекст на тековниот недостиг на Data Science кандидати на пазарот, е карта кон сигурна работна можност.

Ниска конкуренција

Освен недостигот на обучени Data Science кандидати, мал е и бројот на кандидати кои се одлучуваат за пренасочување кон ова поле.

Огромна побарувачка

Моментумот на Data Science не е само новиот „моден тренд“ на технологијата, индустриите имаат реална потреба од Data Science кадар. Веднаш!

Аналитичен ум

Примената на Data Science излегува надвор од рамките на проекти и работни задачи. Аналитичноста која се учи во полето, ги „преспојува“ мозочните виуги кај секој Data Scientist и му помага во различни аспекти и сфери.

Разни вештини

Техничките атрибути на еден Data Scientist вклучуваат вештини од аналитика, визуелизација на податоци и предиктивно и дескриптивно моделирање.

Работни позиции

Потребата од Data Science во разни индустрии, секогаш продуцира интересни работни позиции. Динамиката, проблематиката и тематиката на овие позиции се привлечни за секој Data научник, а главното мото е: „no two Data Science tasks are the same“.

0 +
БРОЈ НА СТУДЕНТИ
 
0
ДОМЕНИ ОД КОИ ДОАЃААТ НАШИТЕ СТУДЕНТИ
0
ДОМЕНИ ОД КОИ ДОАЃААТ НАШИТЕ СТУДЕНТИ
0 +
Успешни проекти зад нашите инструктори

НИЕ ГРАДИМЕ КОНСУЛТАНТИ

Знаењето со кое се стекнуваат нашите студенти е на највисоко ниво и им овозможува потоа да дојдат до унапредување на постоечкото работно место, да станат дел од тимот на Data Masters или да работат во етаблирани интернационални компании.


30% од вработените во Data Masters се дојдени токму преку нашата Академија.

НИЕ ГРАДИМЕ КОНСУЛТАНТИ

Знаењето со кое се стекнуваат нашите студенти е на највисоко ниво и им овозможува потоа да дојдат до унапредување на постоечкото работно место, да станат дел од тимот на Data Masters или да работат во етаблирани интернационални компании.


30% од вработените во Data Masters се дојдени токму преку нашата Академија.

Домени на нашите студенти

Финансии

Здравство

Фармација

ИТ сектор

Право

Телекомуникации

Производство

Човечки ресурси

Маркетинг

Осигурување

Електроинженерство

Едукација

Бизнис

Бизнис