ЗАВРШЕНИ ОБУКИ ЗА ИНДИВИДУИ

Програмирање Block-Breaker игра во Python (обука за деца 10-14 години)

Љубовта кон програмирањето се стекнува од мали нозе, а во денешно време воведот во програмирање е полесно да се научи од било кога досега и тоа на забавен и интерактивен начин. Токму Python е најидеалниот избор за изучување на програмски јазик кај најмладите, бидејќи е лесно разбирлив, корисен и претставува…

Прочитај повеќе

Основи на роботика за деца

Во денешно време, роботиката е многу актуелна сфера на изучување. Како и за секоја друга гранка на програмирање и инженерство, подобро е да се почне што е можно порано. Целта на оваа обука е запознавање на младите со основите на структурно програмирање и тимска работа и истата ќе им биде…

Прочитај повеќе

Data Science for Teens

Data Science е област што заслужено е на врвот на листата на најатрактивни професии во денешно време. Воедно е наука што го поттикнува логичкото размислување и способноста за изнаоѓање на решенија и токму затоа од огромно значење е да ги воведеме и најмладите во data – driven ерата што е…

Прочитај повеќе

Stock market predictions /Machine learning approach/

Обуката е наменета за сите ентузијасти за вештачка интелигенција и заинтересирани во работата на берзата. Оваа обука ќе ви даде знаење за користење на алатки кои многу ќе ви го олеснат процесот на следење на акции, како и предикција на динамиката на конкретна акција (како ќе се движи во следните…

Прочитај повеќе