Придружете ни се на по еден Дата муабет

Дата муабет е средишно место на кое разговараме на теми поврзани со податоците. Секоја епизода опфаќа нов аспект и сфера во која нашиот домаќин Гораст Цветковски заедно со гостите се обидува да го доближи светот на податоците, трендовите во кои се движат, нивното сегашно и идно влијание. Целта на овој Подкаст е да едуцира, но и да поттикне дискусија околу теми што се важни, почнувајќи од тоа каков воздух дишеме, па сè до етика, обработка на податоци, суштината на Data Science и многу други.